onsdag 27 februari 2013

- är kusten klar....?

Det är helt fantastiskt vilken inverkan vädret har på humöret. Idag har vi åter strålande sol hos oss, det är förvisso ganska kallt ute men det spelar mindre roll när vädret är så fint som idag. Tänk om man kunde bli så här sprudlande pigg och glad även när det är grått och trist ute - det är ju faktiskt då vi behöver det mest. Men jag skall inte klaga, jag tar tacksamt emot alla små underbara solstrålar.

Något som dock kan sätta lite smolk i glädjebägaren är att när solen väl tittar fram, då uppenbarar sig en förfärlig syn - alla de skitiga fönstren som man har! Jag vet att de flesta lider av samma syndrom, men visst hade det väl varit helt underbart, om fönstren var så otroligt rena och blanka när solen kom fram nästa gång!

Dagar som denna gör att man får så mycket extra energi. Man får lust att göra så mycket - både inne och ute - kanske inte putsa fönster precis, det får komma när jag sytt färdigt matrumsgardinerna. Det ser lite märkligt ut hemma hos oss just nu. Vi har tidigare haft brunlaserade fönster, nu har vi bestämt oss för att måla dem vita. Målaren har varit hemma och målat fönsterfodret och karmarna, men själva fönstret får vänta tills de kan stå öppna några timmar utan att man riskerar frysa ihjäl. Så just nu så har vi vit/bruna fönster vilket ser lite knäppt ut.

Utomhus så sover min trädgård fortfarande, så där finns inte så mycket att göra. Träden är klippta, grenarna borta och nu är det bara att vänta på själva uppvaknandet. Det har faktiskt börjat röra sig så smått under jorden, för några små knoppar har börjat att titta upp lite yrvaket i rabatten med söderläge. Bara en liten aning sticker de upp, som om de vill kolla först om "kusten är klar" innan de sätter fart på allvar.
Inga kommentarer: