torsdag 15 november 2012

Julbord - idéer efterlyses!

Är ni som jag? Typen som vill ha det perfekta julbordet på julafton? Varje år - samma fråga:
- vad ska vi ha på julbordet i år? Och oftast slutar det som det brukar, med de gamla vanliga matsorterna så som sill, skinka, lax, köttbullar etc. Oftast alldeles för mycket, vilket innebär att man får äta samma rester i flera dagar.

Jag efterlyser lite nya idéer. Det skulle vara riktigt roligt att höra vad Ni brukar ha på Ert julbord, vad som är ett "måste" och vad som är absolut tabu. Och förslag på vad Ni brukar göra med Era julrester. När jag fått in tillräckligt med idéer så tänkte jag samla ihop dem till en liten förslagslista.





2 kommentarer:

LottaB sa...

Stuvad grönkål är ett måste.
Gärna i stor mängd, för resterna är det bästa. Både grönkålssoppa och grönkålspaj är två av mina favoriter som kan göras av dessa matrester. Så stora lass grönkål på julbordet så det blir mycket över!

Susanne sa...

Tack Lotta för tipset. Stuvad grönkål har vi aldrig haft, bara grönkål "naturell". Jag lägger tipset till listan som håller på att växa fram :)