onsdag 3 oktober 2012

Första symötet i Oktober

Första symötet i Oktober, och vad har jag att visa upp?

- Ingenting!

Jag fattar inte vart tiden tar vägen, men jag är brutalt medveten om att den försvinner förbaskat fort. Tidsoptimisten som bor inne i mig får nog uppgraderas rejält. Jag skulle vid detta laget ha gjort färdigt två koftor, men fortfarande så ligger de halvfärdiga i stickkorgen. Min plan med att ge bort "hemmastickade" julklappar detta året, den får nog omvärderas, eller får den innefatta julafton 2013 istället.

Det är så mycket man skall hinna göra. Förra veckan kokte jag sylt på 5 kilo lingon. Smarta jag började naturligtvis inte leta efter burkar förrän alla lingonen låg i grytan! Då slog det mig - IGEN - att burkarna som jag sparat, de hade min make städat bort! Det är ju väldigt rart att han städar och fixar, men HALLÅ?? Man slänger inte glasburkar som hustrun kan behöva vid ett senare tillfälle!

Nu har alla glasburkarna gått åt, frysburkarna i plast också. Nu måste jag sätta igång och ragga burkar igen - för nu måste plommonen fixas. Inte konstigt att man inte hinner sticka, när all tid läggs på burkraggning!


2 kommentarer:

carola t sa...

Hög igenkänningsfaktor på det du skriver. Förstår själv inte vars tiden tar vägen. Fort går den då.. =) Det här året när jag gjorde äppelmos så fick jag använda mig av små sillburkar till och med. Har visst tusen såna men inga stora. Kallar det för portionsförpackat mos, för det är nästan så lite som ryms i dem.. =)

Susanne sa...

Jag har kommit på den geniala idén att önska mig burkar i julklapp! Men jag har inte förankrat detta hos min make ännu.... ;)
Ha det så bra