tisdag 7 augusti 2012

Man ska ju aldrig ha för bråttom!!

Lagom till denna veckas symöte, så blev Isabells kofta äntligen färdig. Alla trådar fästa, knappar isydda och blommorna på plats. Nu återstår det bara och se om den passar. Jag har en liten känsla av att den kommer att vara "lite" för stor, men barn har ju en tendens att växa. I alla fall så växte mina barn alldeles för fort.Nu har jag "bara" tre vuxenkoftor kvar att slutföra. Jag trodde ju i min iver att den ena koftan skulle bli färdig som i förra veckan, men ack vad jag bedrog mig! Jag måste varit duktigt skelögd när jag mätte mina framstycke mot bakstycket. Jag brukar göra så, att jag stickar båda framstycken samtidigt så blir de precis lika, så gjorde jag även denna gången. Men när jag i min iver "trodde" att jag stickat dem klart, så visade det sig, när jag skulle sy ihop dem med bakstycket, att de var fyra centimeter för korta. Detta trots att jag mätte och kontrollmätte minst tre gånger!!! Alltså - det var bara att börja riva upp och göra om och göra rätt. Man ska ju aldrig ha för bråttom!!

Det blev ingen syföreningsfika idag,  bara en snabb kopp kaffe när jag kom hem från jobbet. Jag hade besök av en larmkille som installerade ett nytt villalarm åt oss, så nu är vi riktigt "alarmerade". Det kändes inte riktigt rätt att han skulle jobba medan jag satt och höll symöte, så ikväll så får det bli en kombinerad fika/kvällsmat - jag tänkte slå till med lite pannkakor. Jag tror min make skulle uppskatta det framför OS-tv:n, han som äter två pannkakor åt gången, under förevändning att han sparar tid på det sättet.....Recptet jag använder har jag justerat ett antal gånger, men nu är jag nöjd så det kommer här.
Hoppas det skall smaka!

Susannes pannkakor:

30 g smält smör
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker (äkta vaniljsocker)
8 dl mjölk - gärna standardmjölk.

Smält smöret i pannkakspannan. Vispa samman ägg, salt och 2 dl av mjölken. Häll ner mjölet ihop med bakpulver och vaniljsocker, vispa kraftigt så att smeten blir slät, tillsätt sedan mjölken lite i taget och rör till sist ner det smälta smöret - och pannkakorna är färdiga att gräddas. Servera med vispad grädde och någon god sylt.1 kommentar:

Trixiyo sa...

vilken otroligt söt kofta.. =)