tisdag 8 januari 2013

Första symötet 2013

Idag vaknade jag upp till ett mycket grått väder. Det är en sådan kall, isande kyla som går ända in i märgen. Men så sade de ju på nyheterna att "Rysskylan" den skulle komma, och det har den nog gjort.

All snön som kom vid jul är borta, och i takt med att den försvann så flög också julstämningen sin kos. Nu är det våren som man längtar efter. Vårvärme och vårblommor! Tänk att få sätta sig i en stol invid husknuten, med en kopp kaffe i handen och få insupa vårsolens värmande strålar. Men allt det känns väldigt avslägset när jag tittar ut genom mitt fönster.


Ett broderat monogram sätter extra piff
Tack och lov så har jag det varmt och skönt inomhus. Idag så har jag inget "mys-i-soffan-symöte", utan idag så håller jag på att knåpa på ett förkläde.

Jag gjorde ett före jul som jag gav bort i julklapp, och nu håller jag på med två nya. Ett skall jag behålla själv, och ett skall jag ge bort.

Tyget köpte jag för ett tag sedan på IKEA, utan att egentligen ha en aning om vad jag skulle göra med det. Jag gillade färgen, det räckte för mig just då. NU kom det till användning ihop med lite stuvbitar som jag syr på, som extra detaljer. Jag har även lagt ner lite möda på att brodera ett monogram som extra piff!

Ännu har jag inget färdigt resultat att visa, men förhoppningsvis till nästa symöte skall jag ha fått något förkläde färdigt.


3 kommentarer:

Karin-Ida sa...

Vad fint det ser ut att bli, hoppas få se resultatet sen!

Borgmästaren sa...

Ser mycket proffsigt ut! Man ser ju bara mycket lite nu, blir kul att se mer sedan.

Eva sa...

Späänande att se hela sedan! När det redan ser så bra ut:)
Jag "stal" ett förkläde som grannen slitit ut och skulle kasta, för att ha som mönster. Ännu inget sytt men det ska bli! Så all inspiration mottages tacksamt!