tisdag 26 mars 2013

Påskpyssel

Idag håller jag symöte i ett fantastiskt vårväder. Solen skiner allt vad den kan, och man kan äntligen känna dess första varma strålar värma en aning, när man står intill en husvägg. Äntligen säger jag, detta har jag väntat på länge nu.

Till dagens symöte så har jag inget sy- eller stickarbete att visa upp. Istället tänkte jag presentera lite påskpyssel som jag gjort. Jag var nämligen iväg igår på en liten pysselträff.

En blomsterdröm
 
- Finns det ett bättre sätt att börja en vecka på för en pysselälskare som jag?

Vi träffades i går kväll i en av stans blomsteraffärer, där vi fick lära oss göra lite påskpyssel som inte gick i de gula kycklingarnas tecken. Butiksinnehavaren och tillika vår pysselguide, delade med sig av sina fantstiska idéer.

Jag insåg ganska snart att jag hamnat i paradiset. Tänk att få gå runt och botanisera i en blomsteraffär och få göra sina egna arrangemang med alla möjliga tillbehör, det fick jag göra nu!

Gunnar och hans kompisar


Först så kom "Gunnar" till världen. Lille "Gunnar" är en påskliljelök som fått ben och fjädrar. En söt, men också otroligt enkel liten bordsdekoration att piffa till påskdukningen med.

Sedan gjorde jag några påskägg som kläddes med spansk mossa, och som fick en twist av spets- & organzaband. Dock inga öppningsbara ägg, vilket blev till en besvikelse hos min make. Påskägg i hans värld är öppningsbara och fyllda med godis.

Vi får väl se vad högsta hönset i familjen kan värpa fram lagom till helgen....


- varför måste alla ägg kunna öppnas....?3 kommentarer:

Karin-Ida sa...

Vilket fint påskpyssel, jag håller med man måste inte kunna öppna alla påskägg!

Trixiyo sa...

Vilka fina ägg. Bara synd att påsken är så kort men man kan ju ha de som vår pynt så kan man ha de längre :)

x-handarbete-pyssel sa...

Fint det blev!
Och jag kan ju föreställa mig hur kul det var!