tisdag 10 september 2013

Höst, tvåändstickning och mys

Jag har konstaterat att jag faktiskt gillar hösten! Jag tycker förvisso det är tråkigt att de varma och sköna sommardagarna håller på att ta slut för denna gången, men jag välkomnar tiden då man kan börja tända lite ljus och sno en filt omkring sig och att man bara får "vara".

Bara få "vara" innebär också att man kan få lite kvalitetstid till att handarbeta. Jag hade ju som mål att lära mig tvåändsticka i sommar, så jag införskaffade en DVD i ämnet. Efter att tittat på den så konstaterade jag att tvåändstickning är något jag sysslat med lite av och till under åren.

Tvåändsticka = sticka med en eller flera trådar! Lite besviken blev jag, för jag hade räknat med att lära mig en ny teknik som jag inte redan kunde, men vad sjutton hänga läpp för det....! Det finns det som är värre, så bara för att jag skulle tvåändsticka så började jag med ett par sockor och det kan väl passa bra nu när vi går mot ruggigare tider. Resultatet visar jag på nästa symöte som vi medlemmar har på Husmorsskolan. Kika gärna in och se vad de andra deltagarna hittar på. Klicka här!


3 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

VA! Är det inte en annan sorts stickning. Det har jag alltid trott. Besviken!

Karin-Ida sa...

vad är det för en video du införskaffat?
jag testade tvåändsstickningen när hemslöjden hade utställning på liljevalchs museum förra året och jag tyckte nog att det var en "annan sorts stickning" än vad jag annars brukar sticka!

Lilla Mamman sa...

Jag såg att jag skrivit video, men det är en DVD (har korrigerat detta i texten) och den heter kort och gott TVÅÄNDSTICKA och finns att beställa på denna länk: http://www.stickning.appelqvist.se/Hem.html
Vad gäller själva sättet att sticka så tycker jag att det endast är uppläggningen av maskorna som skiljer sig åt från "mitt" sätt att sticka med flera trådar.