Kofta stickat i Drops jeansgarn |
Medan symötet pågår och pippikoftan växer sig större så jäser degen i matberedaren. Idag slår jag till med ännu ett Valnötsbröd, som har blivit favoriten här i huset. Receptet har jag "knådat" ihop själv, och tycker att jag lyckats få till det riktigt bra. Det är så underbart gott, så jag delar gärna med mig av receptet här:
Susanne’s Valnöts & Russinbröd
Du behöver för 2 bröd
½ paket jäst (jag använder blå paket)
1 ½ tsk salt
3 msk honung (kan uteslutas)
4 msk olivolja (eller annan olja)
4 dl ljummet vatten
200 g (4 dl) rågsikt
½ dl russin
75-100 g hackade valnötter
250 g vetemjöl special(ca 5½ dl). Det går även bra med vanligt vetemjöl
Gör så här:
Rör ut jästen i lite vätska.
Blanda samman allt i en matberedare och kör i ca 8 minuter.
Låt jäsa övertäckt 1 timme.
Arbeta ihop degen och forma till två limpor som läggs i avlånga formar.
Låt jäsa 30 minuter övertäckt
Grädda i varmluftsugn på 180° i ca 30 minuter (i vanlig ugn ca 200°).
1 kommentar:
Tjusig kofta, tänk om jag bara hade orken att ge mig i kast med ett så stort projekt... Håller mig gärna till de mindre som jag vet att jag får klart. :)
Ha en fin kväll, Sandra
Skicka en kommentar