Nu ska ni få recept på något gott, om ni gillar pasta, kassler, timjan och gröna ärtor! Snabbt och lättlagat är det också.
Pastasås med kassler, timjan och gröna ärtor
4-port.400-500 g kassler
1 stor vitlöksklyfta
1 stor gul lök
5 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 tsk timjan
½ tsk krossad svartpeppar
1 krm salt
3 dl frysta gröna ärtor
Redning:
2 msk majsstärkelse
4 msk kallt vatten
Börja med att hacka den gula löken och fräs den mjuk med lite smör.
Skiva ner kasslern i bitar, fräs dem tillsammans med löken.
Pressa vitlöken och tillsätt den ihop med timjan, svartpeppar och salt.
Häll över grädden och mjölken, sänk värmen och låt den puttra under omrörning i 7 minuter.
Tillsätt ärtorna.
Vispa ihop redningen och rör ner den, låt allt koka upp under omrörning tills såsen tjocknat.
Servera med valfri pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar