Susannes potatissallad
-
En egenkomponerad, frisk och krispig potatissallad som
passar utmärkt till grillat kött och kyckling. Receptet räcker till ca 4 a personer.
Ingredienser:
|
1½
l hela kokta nypotatisar
5
cornichoner
5
stora rädisor
½
röd paprika
4
cm purjolök
1½ dl
färsk dill
1dl
gräslök
Sås/dressing:
2½
dl crème fraiche
1
msk Dijonsenap
½
msk Persillade
1
dl Mango Chutney grön
1
krm krossad svartpeppar
Salt
efter smak
|
Gör så här:
Koka potatisarna i
lätt saltat vatten, gärna dagen innan så de är riktigt kalla.
Skär ner potatisen i
ca 1 cm stora skivor.
Finhacka purjolöken, cornichonerna,
paprikan och rädisorna. Använd gärna mandolin om du har en sådan, eftersom
skivorna skall vara riktigt tunna.
Blanda samman allt i en stor skål.
Rör sedan samman dressingen:
Blanda crème fraichen,
Dijonsenapen, Persilladen och Mango Chutneyn i en skål.
Hacka sedan dillen och gräslöken och rör
ner det.
Tillsätt svartpeppar och smaka sedan av
med lite salt.
Rör ner dressingen över
potatisblandningen och rör om noga. Låt stå kallt i ca 1 timme innan den
serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar