söndag 5 juli 2015

Potatissallad med en smak av sommar!

Något som verkligen definierar sommaren är nypotatisen, eller färskpotatisen som den också kallas. Vår älskade lilla knöl som är så ofantligt god, både varm som kall. Här om dagen så hade jag en skål över, men i stället för att steka den som jag brukar, så slängde jag ihop en potatissallad som jag blev riktigt nöjd med. Den passar perfekt till grillat kött, kyckling eller kallskuret.


Susannes potatissallad
-          En egenkomponerad, frisk och krispig potatissallad som passar utmärkt till grillat kött och kyckling. Receptet räcker till ca 4 a personer.

Ingredienser:
1½ l hela kokta nypotatisar
5 cornichoner
5 stora rädisor
½ röd paprika
4 cm purjolök
1½ dl färsk dill
1dl gräslök

Sås/dressing:
2½ dl crème fraiche
1 msk Dijonsenap
½ msk Persillade
1 dl Mango Chutney grön
1 krm krossad svartpeppar
Salt efter smak


Gör
så här:

Koka potatisarna i lätt saltat vatten, gärna dagen innan så de är riktigt kalla.
Skär ner potatisen i ca 1 cm stora skivor.
Finhacka purjolöken, cornichonerna, paprikan och rädisorna. Använd gärna mandolin om du har en sådan, eftersom skivorna skall vara riktigt tunna.                                                                                                   
Blanda samman allt i en stor skål.

Rör sedan samman dressingen:
Blanda crème fraichen, Dijonsenapen, Persilladen och Mango Chutneyn i en skål.
Hacka sedan dillen och gräslöken och rör ner det.
Tillsätt svartpeppar och smaka sedan av med lite salt.


Rör ner dressingen över potatisblandningen och rör om noga. Låt stå kallt i ca 1 timme innan den serveras.


















Inga kommentarer: