onsdag 25 mars 2015

Operation Mjölbagge!

Liten men nog så äcklig!
- Äckligt är ordet! Jag skulle sätta igång och baka och intet ont anande, så öppnade jag mjölpåsen och stirrade plötsligt på en hel koloni mjölbaggar! Alltså detta är riktigt äckligt tycker jag.

Där låg dom och sprattlade! Några på rygg, några på sidan och några som försökte sig på att genomföra ett flyktförsök. Jag stängde snabbt påsen igen och tryckte ner den ibland soporna.

Trots att mjölpaketet nästan var nyöppnat så var skadan redan skedd. Efter en noggrann kontroll av mitt skåp, kunde jag konstatera att de jävlarna förökat sig med råge. Jag hörde min väninnas ord eka i huvudet:

- Har du fått in mjölbaggar så kasta påsen direkt! För dom sprider sig riktigt fort!

Och är det någon som borde veta, så är det "A". Som delägare i en livsmedelsaffär så har hon stött på en del äckligheter. Hon har berättat hur de har stenkoll på bland annat mjölet, när det kommer till butiken.

- Man ser direkt om mjölet är infekterat av baggar, sa "A". De brukar samla sig vid påsens öppningar och då är det bara att se till att returnera hela pallen omedelbums!

 Nu var min mjölpåse inte inköpt hos henne utan i en av stans stormarknader, och jag antar att pallen som mitt mjöl kom med, var slutsåld för länge sedan. Alltså ingen större idé att råda dem returnera sina mjölpallar.

Istället för att baka blev det till att sanera mitt köksskåp. Alla mina mjölpåsar åkte ut.

- Alla, tänker ni?! Ja, ALLA! - Vetemjöl, Rågsikt, Grovt Rågmjöl, Grahamsmjöl, Vetemjöl Special, Dinkelmjöl och så någon annan mjölsort som jag glömt namnet på. Allt åkte - lika bra att lyda "A:s" råd.

Här om dagen så träffades vi igen - "A" och jag, för att ta en fika och prata lite skit. Jag berättade då om mjölbaggsinvasionen och att jag hade följt hennes råd att kasta allt. Sedan visade jag stolt upp mina nyinköpta mjölpaket som jag nu placerat  i förslutningsbara plastpåsar.

- Lycka till med att invadera mitt mjöl nu, suckers......flinade jag.

- Men plastpåsar är ingen bra idé det heller, svarade "A". Du måste ha täta burkar med lock, för dom äter hål på plasten också!
Plastburksleverantörerna måste jubla!

- VA?! Skämtar du??!

- Nä, jag lovar. Dom är lika jävliga som kackerlackor.....!!

Nu står jag här med halva köket fullt av nyinköpta plastburkar med täta lock.

- Jävlas Ni med mig så jävlas jag tillbaka, räkna med det.

Operation Mjölbagge - Mission completed!


Inga kommentarer: