fredag 9 maj 2014

Kladdkaka med Center

Idag är jag både sötsugen och på experimenthumör! Därför satte jag igång att baka en ny sorts kladdkaka - Kladdkaka med Center. Det finns ju en uppsjö av recept på kladdkakor, men denna tyckte jag lät fantastiskt god. Jag hittade receptet på Jennys matblogg.

KLADDKAKA MED CENTER

3 ägg
3½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 g smält smör
2 nypor Flingsalt
2 rullar med Center eller Plopp

Smält smöret och låt svalna något.
Rör ihop ägg och socker. 
Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Rör till sist ner smöret.

OBS! Vispa inte - då kan det bli för mycket luft i kakan och den riskerar att bli torr.

Klä en springform med bakplåtspapper.
Häll smeten i formen och tryck ner ca 10 Center/Ploppbitar.

Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader varmluft/175 grader över/undervärme i ca 25 minuter. Den skall fortfarande vara lite lös i mitten.

Ta ut kakan och fördela resten av chokladbitarna över kakan. Ställ in formen på eftervärmen i ugnen i några minuter, så att chokladen blir mjuk.
Ta sedan ut kakan igen och bred ut chokladen i ett jämt lager.

Ställ kakan svalt i ca 4 timmar, gärna över natten då den är som godast dagen efter.

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer: