Och lika underbart är det när man tar den första tuggan på den nybakade rabarberpajen.
Jag har mitt lilla standardrecept som är busenkelt att göra, och som smakar fantastiskt.
Rabarberpaj
3½ dl vetemjöl
3½ dl havregryn
1 dl strösocker
150 g smör
1 liter rabarber - sköljda och skivade i 1 cm stora bitar.

2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
Kör ihop vetemjöl,havregryn, strösocker och smör i en matberedare.
Lägg de sköljda och skivade rabarberna i en ugnsfast form.
Blanda strösocker, potatismjöl och vaniljsocker i en skål och pudra sedan detta över rabarberna. Skaka om lite så att det kommer lite runt om.
Fördela degen över rabarberna.
Grädda i ca 180 grader varmluft/200 grader över och undervärme i ca 25-30 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg.
Servera den ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar