måndag 4 november 2013

Överraskningsfest

Denna bloggen har ju stått lite still ett tag och anledningen till det är att vi förberett en överraskningsfest för min dotter "J", som fyllde jämt i helgen. Det är ganska omständigt att arrangera en överraskningsfest kan jag säga. Det är många moment man skall hålla i, och samtidigt vara noga med att inte försäga sig men jag har ju tack och lov inte gjort detta ensam utan hela familjen med respektive har varit igång.

Vi valde att bjuda in nya och gamla vänner, arbetskamrater och släktingar. Bara att hitta adresser till alla var inte det lättaste. Men tillslut så hade vi fått ihop en diger gästlista och inbjudningar skickades ut med uppmaningen att hålla tyst och låtsas som ingenting, ifall "J" fick för sig att bjuda in till egen födelsedagsfest. Alla inbjudna gäster tackade ja, vilket vi tyckte var jätte roligt. Endast ett återbud och det berodde på barnafödande - grattis till världen lilla knyttet!

"J" skulle kidnappas tidigare på dagen av några arbetskamrater, som sedan skulle ha lite olika aktiviteter med henne. Detta gav oss i "festkommittén" några lugna timmar att fixa dukning, piffning, och annat viktigt. Jag hade någon vecka tidigare köpt ett heliumkit bestående av ballonger och heliumgas. Detta förgyllde dagen för oss festfixare, vuxna blev som barn på nytt och det bjöds på många glada skratt.

Det var bestämt att "J" skulle dyka upp runt 18.00-tiden och gästerna var inbjudna att komma vid 17.30-tiden, och alla kom punktligt! All heder till dom. Vi hade fixat lite "mingel-tugg" .i form av melonkuber med skinka och minikrustader med stenbitsroms-röra, till välkomstdrink serverade vi Sangria, och att vi valde det beror helt på att det är en favorit hos "J".

Alla gästerna fick ett par skämtglasögon, dessa hade de på sig när "J" gjorde entré, vilket hon gjorde med förbundna ögon och hörlurar. När ögonbindeln sedan föll av så stämde vi alla upp i ett rungande JA MÅ DU LEVA! Sedan började festen!

Vi valde att bjuda på "exotisk buffé" med olika frukter och bär. Till det hade vi skivad kassler, rostbiff, kycklingklubbor och varmrökt lax, pastasallad, grönsallad, potatisgratäng och några kalla såser.
Till kaffet körde vi med familjens säkra kort - Morsan's Malajtårta!

Jag tror att det var en nöjd "J" som gick till sängs den natten.


Inga kommentarer: