måndag 25 november 2013

Julpysseldag i glada vänners lag

Igår så hade vi "stora julpysseldagen" hemma hos oss. Det var jag och mina barn, deras respektive och en svärmor som stökade runt i köket, och det var riktigt roligt ska jag säga.

Vi bakade lussekatter, som ju är ett måste till luciadagen. Men vi kokade också julgodis, så som den obligatoriska knäcken! Vi testade även på att göra chilitryffel, turkiskpeppartryffel och lakritskola som blev en smaksuccé!

De läckra kolorna rullade vi sedan i guldpapper så de såg riktigt exklusiva ut. Det lär dock bli problem att få den att räcka fram till jul.....det bor ju en del "råttor" i detta huset.

"F" tog sig an att göra Mozartkulorna.

De rullade nougatbitarna bäddade hon varsamt in i vår hemgjorda marsipan. Under tiden som Mozartkulor och kolor blev till, så passade "J" på att baka Småländsk ostkaka.

Dagen avslutade vi med julkorvstillverkning, den har vi ännu inte smakat på, eftersom den skall ligga kallt i ett dygn innan den kokas och sedan fryses in. När det blir dags att använda den, så bryner man den i en stekpanna till den fått en gyllenbrun färg och blivit genomvarm.


Inga kommentarer: