Det är något speciellt med att baka bröd. Det börjar med en kladdig massa som ältas ihop till en fast form, som efter att den fått vila en stund, ökat sin volym - ibland till den dubbla. Efter att låtit klumpen ligga i stark värme ett tag, så har man fullbordat sitt mästerverk och kan njuta av dess doft och smak.
Jag undrar hur det första brödet, som någonsin bakades, kom till. Vad var det för en smart person som kom på att man kunde ta sädeskornen de funnit och mala dem till ett pulver. Blanda pulvret med vätska och lägga blandningen på några varma stenar, för att sedan äta slutresultatet. Det är ju en del moment som skall till för att baka ett bröd, så det kan ju inte bara kommit till si så där. Oavsett vem som kom på det, eller hur det gick till så är jag innerligt tacksam för den värdefulla kunskapen, och delar här med mig av Lindas recept
http://www.lindasbakskola.se/2014/03/04/lantbrod/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar