Idag håller butikerna öppet nästan dygnet runt, alla dagar i veckan. Tiden att umgås med varandra har splittrats upp i träningar, shopping och en massa annat. Söndagssteken har förlorat sin status och bytts ut till något annat, så även hos mig. Idag blev det Fläskpannkaka, men smakmässigt så står den sig ganska starkt jämtemot steken! Fläskpannkakan jag gör skiljer sig lite mot kokböckernas recept. Jag vill ha en mättande Fläskpannkaka med salt, knaprigt fläsk.
Fläskpannkaka - nästan lika gott som söndagsstek. |
Fläskpannkaka
4-personer4 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 dl vispgrädde
4 dl mjölk
2 paket bacon
Vispa ägg och salt.
Tillsätt vetemjölet och vispa kraftigt så inga klumpar bildas.
Tillsätt grädden och mjölken och vispa till en jämn smet.
Låt stå och svälla några minuter.
Under tiden som smeten sväller så skivar du ner baconet i
1½ cm stora bitar.
Stek baconet knaprigt och salta det sedan lite lätt.
Häll baconet och fettet som blivit efter stekningen i en ugnsfast form.
Häll över smeten och rör om lite lätt med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter i 200 graders värme.
Kontrollera att pannkakan är färdig genom att sticka en gaffel i pannkakans mitt.
Vätskar den sig så grädda den ytterligare några minuter.
Pannkakan skall vara fast när den är färdig.
Servera pannkakan varm med lingonsylt och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar