Detta receptet burkar jag använda, av det får man ut två limpor.
Franskbröd
50 g jäst5 dl vatten
50 g smör
2 tsk salt
1 msk strösocker
750 g vetemjöl special
Vallmofrö
Gör så här:
Låt smöret bli rumstempererat.Värm vattnet till 37 grader, lös sedan upp jästen i lite av vattnet, i en degskål.
Klicka ner smöret.
Tillsätt sedan mjöl (spara 1 dl av mjölet till utbakningen), socker och salt och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa övertäck i 40 minuter.
Ta upp degen och arbeta snabbt ihop den till två limpor som läggs i vars en bakpappersklädd, avlång bakform.
Pensla med ljummet vatten och strö vallmofrö över varje limpa.
Jäs övertäckta i 60 minuter.
Grädda limporna i 225 grader, i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
Låt svalna på ett galler under en bakduk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar