fredag 29 juni 2012

"Arga Handarbeterskan"

Som ni kanske märker så har jag haft lite semester från datorn, och jag har även haft lite semester från mitt jobb. Veckan som är på väg att ta slut, har ju inte bjudit på det finaste vädret precis, men livet består ju av så mycket mer än att sitta och lapa sol dagarna i ända. Jag har bestämt mig för att ta alla lediga och gråmulna stunder till att försöka färdigställa alla handarbeten som jag börjat på.

Jag har för att nämna något, tre stora koftor som jag håller på att sticka, två baby koftor, en baby-sommar-hatt, och får man bara sitta med det en liten stund så händer det mycket. Man kan ju naturligvis ställa sig frågan - vad sjutton sysslar jag med??? Borde man inte avsluta ett arbete innan man börjar på något nytt?? Tur att vi inte har något program som heter "Arga Handarbeterskan" då hade jag legat riktigt risigt till. Svaret är ganska enkelt - jag är livrädd för att upptäcka att jag inte har något att sysselsätta händerna med när kvällen kommer. Detta har hängt i sedan jag slutade röka för snart 20 år sedan. Sedan är det ju väldigt roligt att börja med ett nytt arbete, och se hur det ta form.

Men i sommar ska alltså en upprensning ske. Babykoftorna MÅSTE bli klara omgående, liksom hatten. Den ena koftan och hatten skall "Fasters älskling" lilla Isabelle få, den andra koftan är till ett litet knytt som förväntas komma i september. Det är min dotter Fridas kompis som väntar sitt första barn. Därför passar det utmärkt att det just nu faller stora regndroppar utanför mitt fönster.
Alltså - back to work!

Inga kommentarer: