Jag och min dotter gick ut för att plocka lite bär, men när vi såg hur mycket där fanns så vände vi tillbaka och hämtade en 10 liters spann - man måste passa på när tillfälle ges. Den spannen fyllde vi snabbt!
Det får nog bli en vända till ut till hagen, för Björnbär är vi inte bortskämda med i vår familj.
I kylskåpet hade jag två smördegsplattor som blivit över från dagen innan, samt lite hallon. Och i Kajsa Warg's anda så gjorde jag en "man tager vad man haver-kaka". Hur enkelt som helst och hur gott som helst.
Det blev nästan som en kombinerad bakelse/wienerbröd fast godare.
Susanne´s snabba Hallon och Björnbärskaka
4-pers
2 smördegsplattor
2-3 msk råsocker
2 dl Björnbär
2 dl Hallon
Skölj och snoppa bären och låt dem rinna av en stund.
Lägg smördegsplattorna omlott på ett bakplåtspapper och kavla ut dem till en stor platta
- inte allt för tunt.
Lyft över pappret med degen på en plåt.
Strö över sockret.
Fördela bären över degen.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter - eller tills degen fått en gyllene färg.
Skär i lagom stora bitar och servera den ljummen.
Kakan behöver inte något annat än en nybryggd kopp kaffe!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar