söndag 5 oktober 2014

Banankaka

Vet du inte vad du ska göra med trötta och fläckiga bananer? - Baka en underbart saftig banankaka!

SUSANNES BANANKAKA


Ingredienser:

50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
½dl mjölk
2 stora övermogna bananer


Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smeten.
Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
Mosa bananerna grovt och blanda samman allt till en smidig smet.

Klä en avlång bakform med bakplåtspapper.

Grädda i ca 50-60 minuter i nedre delen av ugnen i 150 grader varmluftsugn/175 grader över/undervärme. Känn efter med en sticka så kakan inte är kladdig i mitten innan du tar ut den.


Inga kommentarer: