Så var annandag påsk snart till ända och därmed var påsken över för detta året. Men vilka dagar vi haft här nere i syd Sverige!!
I lördags och söndags hade vi årets hittills varmaste dagar. Temperaturen var uppe i minst 20 grader! Tallen på tomten gick nästan bananas med att öppna sina kottar. Det knäppte och knakade för fulla muggar!
Både lördags- och söndagskvällen avslutades med grillning. På lördagen körde vi en marinerad fläskytterfilé och på söndagen så körde vi egna pizzor på grillen. Ni som inte provat detta - Gör Det!! De går absolut inte att jämföras med någon annan pizza!!
Har ni bara en grill med lock så är ni hemma - och gärna en pizzasten, som kan köpas i de flesta varuhus. Den gör att man får en underbart krispig botten.
I lördags och söndags hade vi årets hittills varmaste dagar. Temperaturen var uppe i minst 20 grader! Tallen på tomten gick nästan bananas med att öppna sina kottar. Det knäppte och knakade för fulla muggar!
Både lördags- och söndagskvällen avslutades med grillning. På lördagen körde vi en marinerad fläskytterfilé och på söndagen så körde vi egna pizzor på grillen. Ni som inte provat detta - Gör Det!! De går absolut inte att jämföras med någon annan pizza!!
Har ni bara en grill med lock så är ni hemma - och gärna en pizzasten, som kan köpas i de flesta varuhus. Den gör att man får en underbart krispig botten.
- Den godaste pizzan gör du själv! Lägg pizzan på en pizzasten och använd utegrillen som ugn.
Ingredienser:
|
Antal:
|
Tillagning:
| |
½ pkt jäst (25g)
10 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl vatten
½ dl neutral olja
|
3 stora tunna pizzor Ø 30 cm eller 2 tjocka typ American Pan-pizza Ø 30 cm.
|
I utegrillen på ca 200-250º tills pizzan fått färg och ser genomgräddad ut, eller i varmluftsugn 225º i ca 15-20 min.
|
Gör så här:
Värm vattnet till 37°
Smula ner jästen i en degskål och rör ut den i lite vatten.
Tillsätt mjöl och salt och arbeta samman till en smidig deg i några minuter.
Jäs övertäckt i 45-60 minuter.
Dela degen i 3 jämnstora bitar och kavla ut dem på pizzastenen.
Bred ut ett jämt lager tomatsås (se recept) och lägg på önskade ingredienser och toppa med riven ost.
Tillbehör:
No1 No2 No 3
Svarta Oliver Svarta Oliver Röd paprika
Champinjoner skivade Kantareller skivade Champinjoner skivade
1pkt lufttorkad skinka 1pkt lufttorkad skinka 1 pkt vitlökssalami
Pesto Mozzarella Lök tunt skivad
Paprika Mozzarella
Mozzarella
TOMATSÅS
Ingredienser:
½ dl neutral olja
3 Schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
1 dl ketchup
1 burk krossade tomater
|
½ dl soja
½ buljongtärning
1 tsk socker
|
Färska örter: timjan, oregano, rosmarin etc. Blanda gärna.
Salt och peppar
|
Fräs lök och vitlök i oljan. Häll över de krossade tomaterna, ketchupen och sojan. Tillsätt buljongtärningen, sockret och smaka av med salt och peppar. Sjud på låg värme i ca 8 minuter.
Hacka örterna och tillsätt dem, sjud ytterligare i ca 8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar