tisdag 26 mars 2013

Påskpyssel

Idag håller jag symöte i ett fantastiskt vårväder. Solen skiner allt vad den kan, och man kan äntligen känna dess första varma strålar värma en aning, när man står intill en husvägg. Äntligen säger jag, detta har jag väntat på länge nu.

Till dagens symöte så har jag inget sy- eller stickarbete att visa upp. Istället tänkte jag presentera lite påskpyssel som jag gjort. Jag var nämligen iväg igår på en liten pysselträff.

En blomsterdröm
 
- Finns det ett bättre sätt att börja en vecka på för en pysselälskare som jag?

Vi träffades i går kväll i en av stans blomsteraffärer, där vi fick lära oss göra lite påskpyssel som inte gick i de gula kycklingarnas tecken. Butiksinnehavaren och tillika vår pysselguide, delade med sig av sina fantstiska idéer.

Jag insåg ganska snart att jag hamnat i paradiset. Tänk att få gå runt och botanisera i en blomsteraffär och få göra sina egna arrangemang med alla möjliga tillbehör, det fick jag göra nu!

Gunnar och hans kompisar


Först så kom "Gunnar" till världen. Lille "Gunnar" är en påskliljelök som fått ben och fjädrar. En söt, men också otroligt enkel liten bordsdekoration att piffa till påskdukningen med.

Sedan gjorde jag några påskägg som kläddes med spansk mossa, och som fick en twist av spets- & organzaband. Dock inga öppningsbara ägg, vilket blev till en besvikelse hos min make. Påskägg i hans värld är öppningsbara och fyllda med godis.

Vi får väl se vad högsta hönset i familjen kan värpa fram lagom till helgen....


- varför måste alla ägg kunna öppnas....?







onsdag 20 mars 2013

Organiserat kaos

Det råder totalt kaos i mitt arbetsrum tycker min make. Jag vill snarare kalla det ett organiserat kaos!
Där ligger garner och tyger som "skall bli något" inom det närmsta, men alla som handarbetar VET att det tar tid att skapa. Ta bara killar som Leonardo DaVinci och Michelangelo - de skapade väl inte sina alster på en dag! Nu vet jag att min make inte vill klassa mig som en ny DaVinci, inte jag heller för den delen, men enligt honom så hade nog konstnären mer pejl på sina grejor än vad jag har på mina. Jag kan hålla med honom om att jag har "lite" oordning på mina stickor, men det är allt, och det är något som det skall bli ändring på inom kort.

Jag ligger i planeringsstadiet på att göra en Stickväska. Jag har sett sådana lite överallt men de är för små tycker jag - för små och för dyra! Just nu går jag och funderar på hur stor den skall vara, och hur många fack jag skall ha. Facken är ju viktigast för det är ju i dom jag skall få ordning på mina stickor.

- Men garnet då, undrar min make. Jo, garnet har jag också planer för, men jag har inte klart för mig vad det skall bli ännu.

Här om dagen kom min make med en fullkomligt urkorkad idé!! Först trodde jag att han drev med mig, men jag insåg ganska snart att han menade allvar. Han tyckte att jag skulle samla ihop mina garner och skänka bort dem!!! Lika smart som att jag skulle samla ihop alla hans verktyg och skänka bort dom!!!

Åter igen så vill jag poängtera - det tar tid att skapa!


tisdag 19 mars 2013

- Heter det sockar eller sockor...?

Tisdag och nytt symöte. Sitter här med en slät kopp kaffe och försöker få till ett nytt mönster till ett par vuxensockar. - Heter det sockar eller sockor...? Hursom helst, det blir lite räknande fram och tillbaka för att få mönstret att gå ihop och samtidigt bli delbart med fyra.

Jag gjorde faktiskt ett par babysockar till lilla "A" av restgarnet som blev över. Till sådana små fötter kan man inte göra så stora mönster, det får bli lite ränder och prickar, men jag blev nöjd med resultatet.

Vill ni ha mönstret så maila mig så skickar jag över det utan kostnad.

måndag 18 mars 2013

Stora Symässan i Malmö




Jag gjorde ett besök på Stora Symässan i Malmö i helgen. Tyvärr blev jag lite besviken för jag hade räknat med fler utställare på garnsidan och tygsidan. Det "hav" av garner som presenterades i inbjudan kunde jag inte hitta, men det kan ju också ha tagit slut, för jag gjorde inte mitt besök förrän på mässans sista dag. Några speciella "mäss-erbjudanden" som tilltalade mig, hittade jag inte heller.

Några utställare får dock plus i kanten det är bland annat

Hemslöjden i Skåne som visade upp några av sina underbara arbeten
Gittes Tygkällare hade många fina knappar i sitt sortiment
Islandsgarn hade flera underbara garner.


Att även se 1,6 miljonersklubben presentera sig på mässan tycker jag är underbart!


1,6 miljonerklubben för kvinnors hälsa







tisdag 12 mars 2013

Äntligen färdig!

Idag har vi åter haft en härlig dag med strålande solsken, tyvärr så fick jag höra att vi förmodligen skulle få snö i morgon. Tyvärr säger jag, för jag tycker att det räcker med snö nu, speciellt när jag såg att den första krokusen slagit ut i rabatten.

Tisdag innebär ju symöte, och här har flitens lampa lyst. Lilla "A:s" Onepiece är färdig!! Äntligen kan jag ringa och bjuda in mig själv på en liten kopp kaffe och lite mys med lilltrollet.



   
Som extra detalj har jag virkat
med grå tråd i ärmsömmarna.
Onepiecen i helbild. Benen är
avsiktligt långa för att kunna
"puffas" till lite.

Ett f'ärdigt kitt med tillhörande
halsduk och sockar.

tisdag 5 mars 2013

Stickarens stora mönsterbok

Jag trodde jag skulle vara färdig med lilla "A:s" Onepiece till detta symötet, tyvärr så blev det inte så.
Jag har kragen och knapparna kvar att fixa, och det skall absolut vara klart för uppvisning till nästa möte, om jag nu inte lyckas schabbla till det igen!

Jag kan istället visa en bok som jag köpt - Stickarens stora mönsterbok! En tjock inbunden bok som jag tänkte använda som en idéspruta. En fantastisk bok som verkligen inbjuder till olika former av stickning.

Här finns 300 olika stickmönster - allt från gamla till nya mönster och lätta som svåra beskrivningar. Här hittar man flätor i olika former, hålmönster, och en massa andra roliga mönster. Boken är upplagd så att varje mönster har en beskrivning eller ett diagram, och visas i en tydlig färgbild.

Varje kapitel inleds med ett basmönster för nybörjare och avslutas med mer avancerade tekniker för de som är lite mer kunniga i ämnet. Jag räknar mig till dom som ligger lite mitt emellan.

Boken är skriven av Lesley Stanfield och Melody Griffithts och kostar idag runt 190:-. För er som inte vill köpa kan säkert låna den på biblioteket.



  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 207
  • Ordalagets bokförlag
  • ISBN: 9789174690385


  • http://www.bokus.com/bok/9789174690385/stickarens-stora-monsterbok-en-inspirerande-handbok-med-300-monster-man-verkligen-behover-kunna/